Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou

Suroviny

3 kg vepřové kýty bez kosti, v celku
sůl
pepř
1 sklenička suchého červeného vína + navíc do nádivky

NÁDIVKA:
olivový olej
2 najemno nasekané cibule
200 g nahrubo nasekaných kuřecích jater
200 g mletého hovězího masa
75 g piniových ořechů, opražených nasucho
100 g rozinek
1/2 svazku šalvěje (natrhané lístky)
1 velký svazek nasekané petrželky
pár snítek tymiánu

recept nemá fotografii

Postup

Kytu omyjeme, osušíme, rozřízneme jí jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran jí důlkladně osolíme a opepřeme a dáme stranou. Olej v pánvi rozpálíme, opečeme na něm dozlatova cibuli, přidáme játra a ze všech stran opečeme. Potom přidáme i mleté maso a opékáme dohněda, vařečkou drtíme, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmícháme do pánve oříšky a rozinky, nasekanou šalvěj, petrželku a tymián. Přilijeme trochu vína, zahřejeme, potom dochutíme solí a pepřem a potom necháme zchladnout.

Nádivku rozprostřeme na maso, zarolujeme ho, svážeme potravinářským provázkem, potřeme roládu olejem a dáme do pekáčku (na mřížku). Podlijeme vínem a při 160 °C pečeme 4 hodiny doměkka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,822x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist