Vepřové kostky s lilkem po asijsku

Suroviny

650 g vepřových kostek
2 lilky, pokrájené na kostky
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce třtinového cukru
5 hvězdiček badyánu
1 svitek skořice
2 najemno nasekané cibule
větší kousek nastrouhaného zázvoru
1 červená chilli paprika, nasekaná
svazek koriandru
2 lžíce rybí omáčky + na dochucení
1 velká limetka

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve velké hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme maso a ze všech stran ho do hněda opečeme. Pak maso vyndáme z hrnce, do hrnce dáme zbylý olej a osmahneme na něm lilek. Lilek vyndáme, do hrnce vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vrátíme maso i lilek a přidáme i badyán a skořici. Důkladně promícháme, aby se vše obalilo karamelem.

Potom přidáme cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékáme. Poté vmícháme i koriandr a rybí omáčku, přilijeme tolik vody, aby bylo maso z větší části ponořené, přiklopíme a dáme na hodinu péct do trouby. Potom dochutíme šťávou z limetky, případně i rybí omáčkou. Podáváme ozdobené koriandrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,424x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kostky s lilkem po asijsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist