Králík podle Petra Voka
Suroviny
1 králičí zadek
100 g slaniny
200 g hub
2 cibule
100 g másla
5 stroužků česneku
150 ml světlého piva
100 ml bílého vína
mletý kmín
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
Postup
Maso očistíme, prošpikujeme proužky slaniny, opepříme a okmínujeme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a touto pastou potřeme králíka. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji. Přidáme 2 lžíce másla, oloupanou a proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme králíka, podlijeme ho polovinou piva a pečeme v troubě do poloměkka. Občas ho přeléváme výpekem a zbývajícím pivem. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. K masu je přidáme před dopečením. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme víno a Solamyl, zamícháme a povaříme do zhoustnutí.
Příloha: bramborové knedlíky
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,457x
9.17 (počet: 6)
9.17
6
10
Komentáře receptu Králík podle Petra Voka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

