Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Suroviny
1,5 kg hovězí svíčkové - steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g malých žampionů
2 stroužky rozmělněného česneku
125 ml koňaku
375 g smetany ke šlehání
pečené brambory k podávání
CHŘEST:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu, oloupaného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky krupicového cukru
1 stroužek rozmělněného česneku
1/2 hrsti petrželky
Postup
Steaky velmi mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2 - 3 minuty z každé strany opečeme. Zabalíme do alobalu a necháme pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
Máslo necháme rozehřát v pánvi, přidáme pokrájené žampiony a chvíli opékáme. Přidáme česnek, koňak, necháme jej zredukovat, přilijeme smetanu a necháme zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2 - 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, osušíme a dáme do velké mísy. Olej našleháme s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijeme chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podáváme k biftekům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,927x
Komentáře receptu Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!