Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Suroviny

1,5 kg hovězí svíčkové - steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g malých žampionů
2 stroužky rozmělněného česneku
125 ml koňaku
375 g smetany ke šlehání
pečené brambory k podávání

CHŘEST:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu, oloupaného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky krupicového cukru
1 stroužek rozmělněného česneku
1/2 hrsti petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Steaky velmi mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2 - 3 minuty z každé strany opečeme. Zabalíme do alobalu a necháme pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.

Máslo necháme rozehřát v pánvi, přidáme pokrájené žampiony a chvíli opékáme. Přidáme česnek, koňak, necháme jej zredukovat, přilijeme smetanu a necháme zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2 - 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, osušíme a dáme do velké mísy. Olej našleháme s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijeme chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podáváme k biftekům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,554x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist