Jahodovorebarborový džem

Suroviny

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1260 g jahod
3 jablka, každé pokrájené na plátky (bez jádřinců, se slupkou)

recept nemá fotografii

Postup

Den předtím, než začneme dělat džem, pokrájíme rebarboru na kostičky a dáme jí do mísy, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme polovinou cukru, přetáhneme fólií a dáme do lednice. Stejně tak jahody dáme do mísy, pokapeme šťávou z druhého citronu, zasypeme zbylým cukrem, přetáhneme fólií a dáme do lednice.
Druhý den scedíme do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - měli bychom získat cca 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijeme do hrnce, přdáme plátky jablek a přivedeme k varu. Vaříme, dokud jablka lehce nepropíchneme vidličkou. Pak vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do jablečného pyré. Vrátíme zpátky do hrnce, přidáme kousky rebarbory a jahod a necháme probublávat, dokud džem nezhoustne. Je to cca 45 - 55 minut.
Ještě horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, překlopíme a necháme vychladnout. Potom otočíme zpátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,823x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodovorebarborový džem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist