Rýžové krokety
Suroviny
300 g rýže
300 ml vody
500 ml mléka
40 g másla
4 vejce
60 g tvrdého sýra (eidam, ementál)
olej
sůl

Postup
Rýži propláchneme několikrát vařící vodou, zalijeme ji 300 ml vody, osolíme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, dokud se voda nevstřebá do rýže. Pak vlijeme mléko a za stálého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne a nerozvaří se na hustou kaši. Po vychladnutí do kaše vmícháme máslo, 1 vejceš a nastrouhaný sýr. Pak ji rozložíme v souvislé vrstvě na pomaštěnou rovnou mísu a necháme ztuhnout. Zbývající vejce rozšleháme, osolíme, rýžovou hmotu nakrájíme na obdélníčky a ponoříme postupně do vajec. Krokety smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme je teplé k masu nebo k dušené zelenině.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,626x

Komentáře receptu Rýžové krokety
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!