Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou

Suroviny

1 mořský ďas
slanina
čerstvý špenát
houby shiitake
1 stroužek česneku
sůl
bílý pepř

ŠALOTKOVÁ OMÁČKA:
1 šalotka
máslo
sůl
smetana na vaření

recept nemá fotografii

Postup

Filety z ryby omyjeme, osušíme, obtočíme plátkem slaniny lardo a jednu stranu ještě navíc obalíme ve strouhance. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji a pak necháme dojít ve středně rozpálené troubě asi 7 minut.

Houby krátce opečeme s rozmačkaným stroužkem česneku na oleji a na krátkou dobu přihodíme čerstvý špenát. Rychle stáheneme z ohně a dáme ze špenátu odsát tuk a vodu na papírové utěrky.

Šalotku nakrájíme a dáme ji společně se smetanou provařit. Postupně přidáváme máslo, které za stálého míchání spojíme se šalotkou a smetanou. Poté už nevaříme, aby omáčka zůstala krémová.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,134x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist