Hovězí kýta se sušeným ovocem
Suroviny
1 kg zadního hovězího
200 ml hovězího vývaru
3 cibule
20 sušených švestek
10 sušených fíků
4 lžíce rostlinného oleje
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka mleté skořice
1 lžička soli

Postup
Sušené švestky a fíky namočíme na 20 minut do vařicí vody. Scedíme a nakrájíme. Maso a cibuli nakrájíme na kostky.
V hlubší pánvi necháme na rozehřátém oleji zesklovatět cibuli, poté přidáme maso, osolíme, orestujeme, přidáme nakrájené švestky a fíky. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 50 minut než maso změkne.
Dochutíme muškátovým oříškem a skořicí. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,777x
Komentáře receptu Hovězí kýta se sušeným ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!