Hovězí na žampionech a víně
Suroviny
500 g zadního hovězího
150 g žampionů
1 lusk červené papriky
1 cibule
500 ml zeleninového vývaru
150 ml červeného vína
hrnek smetany
hotová jíška tmavá
sůl
sladká paprika
kayenský pepř

Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a paprikový lusk, který jsme nakrájeli nadrobno. Osolíme, ochutíme sladkou paprikou a kayenským pepřem. Zalijeme vínem a vývarem, asi hodinu vaříme, dokud maso nebude měkké a kousky papriky se téměř nerozvaří. Potom přidáme žampiony, které jsme nakrájeli na plátky a dalších 20 minut vaříme. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme jíškou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,894x
Komentáře receptu Hovězí na žampionech a víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!