Králičí hřbet v anglické slanině

Suroviny

2 králičí hřbety
1 lžíce vinného octa
1 lžíce tymiánové pasty
100 g plátků slaniny
100 ml bílého vína
50 g másla
100 g černé čočky
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 pastiňák
1 šalotka

recept nemá fotografii

Postup

Hřbety vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Obalíme ve slanině a opečeme. Potom hřbety přendáme na 15 minut do trouby, kterou jsem předehřáli na 180 °C.

Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Potom přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a přiklopíme poklicí. Až zelenina změkne, přidáme čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.

Hřbety vyndáme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno necháme zredukovat a přidáme trošku másla.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,633x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí hřbet v anglické slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist