Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky
Suroviny
1 sumec
2 plátky anglické slaniny
1 snítka tymiánu
2 lžíce másla
150 g zelené čočky
1 mrkev
2 šalotky
1 citrón
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvé pažitky
1 lžička cayenského pepře
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého kmínu
100 g másla
Postup
Sumce zbavíme kůže a naporcujeme ho, všechny části lehce osolíme a opepříme. Jednotlivé porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Potom rybu s máslem a tymiánem dámena pekáč a 8 minut jí dopečeme při 180 °C.
V kastrolku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl a máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Dle chuti můžeme přikápnout koustek citronové šťávy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,964x
Komentáře receptu Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!