Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky

Suroviny

1 sumec
2 plátky anglické slaniny
1 snítka tymiánu
2 lžíce másla
150 g zelené čočky
1 mrkev
2 šalotky
1 citrón
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvé pažitky
1 lžička cayenského pepře
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého kmínu
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Sumce zbavíme kůže a naporcujeme ho, všechny části lehce osolíme a opepříme. Jednotlivé porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Potom rybu s máslem a tymiánem dámena pekáč a 8 minut jí dopečeme při 180 °C.

V kastrolku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl a máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Dle chuti můžeme přikápnout koustek citronové šťávy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,729x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist