Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky
Suroviny
1 sumec
2 plátky anglické slaniny
1 snítka tymiánu
2 lžíce másla
150 g zelené čočky
1 mrkev
2 šalotky
1 citrón
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvé pažitky
1 lžička cayenského pepře
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého kmínu
100 g másla

Postup
Sumce zbavíme kůže a naporcujeme ho, všechny části lehce osolíme a opepříme. Jednotlivé porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Potom rybu s máslem a tymiánem dámena pekáč a 8 minut jí dopečeme při 180 °C.
V kastrolku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl a máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Dle chuti můžeme přikápnout koustek citronové šťávy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,018x
Komentáře receptu Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!