Pečená krkovička

Suroviny

1,5 kg krokovičky
sůl
kmín
sulnečnicový olej
2 dl štěpky Muurikka
brambory
kořenová zelenina

recept nemá fotografii

Postup

Do masa jsme ráno vetřeli 2 hodiny přes pečením sůl a celý kmín a polili ho slunečnicovým olejem. Krovičku jsme vložili do
Muurikka Smoker a přidali dřevní štěpku na tác. Hodina uplynula, je čas kontroly. Maso ještě nemá tu správnou barvu, ale na vpich je dobré. Odhadujeme, že ještě 40-50 minut budeme udit a bude hotovo. Maso s pečenými bramborami vylepšíme uzenou zeleninou. Podle Finů je Smoker vhodný na všechno, tak to vyzkoušíme.
Připravíme si kořenovou zeleninu (3 mrkve a ¼ celeru nakrájené na 0,5 cm široké plátky), 2 menší cibule (rozkrojené na půlku) a 6 stroužků česneku. Vylepšíme to ještě cuketou (rozkrojenou na čtvrtky).
Předpokládáme, že se kořenová zelenina bude dělat déle, proto jsme ji přidali spolu s cibulí a česnekem po 70 minutách uzení masa. Za dalších 20 minut jsme přidali cuketu a to už měla krkovice krásnou barvu a voněla až se nám zbíhali sliny.
Krkovička je po 110 minutách na pohled špičková.
Nakrájet na tenké plátky, které jsem položila na uzenou zeleninu, nahoru cuketová ozdoba a pečené brambory (z trouby z kuchyně). Vypadalo to a chutnalo báječně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,665x
Zdroj: http://www.gril-muurikka.cz/
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená krkovička


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist