Srnčí kýta na zelenině

Suroviny

1200 g srnčí kýty
1200 ml zeleninového vývaru
2 stonky řapíkatého celeru
2 větší cibule
1 velká mrkev
150 ml suchého červeného vína
3 lžíce řepkového oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička sušeného česneku
špetka bílého pepře
1 vrchovatá lžička soli

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky a na kokosovém oleji zprudka opečeme. V kastrolu na řepkovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a nakrájený a očištěný celer. Chvíli restujeme, potom přidáme maso, zalijeme vývarem, vínem, osolíme, přidáme pepř a sušený česnek. Přikryté dusíme asi 70 - 90 minut, dle měkkkosti masa. Asi 15 min před dokončením dušení rozmícháme v malém množství škrobovou moučku a přidáme k masu. Při dušení by se měla tekutina z poloviny zredukovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,194x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí kýta na zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist