Srnčí kýta na zelenině
Suroviny
1200 g srnčí kýty
1200 ml zeleninového vývaru
2 stonky řapíkatého celeru
2 větší cibule
1 velká mrkev
150 ml suchého červeného vína
3 lžíce řepkového oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička sušeného česneku
špetka bílého pepře
1 vrchovatá lžička soli

Postup
Maso nakrájíme na kostky a na kokosovém oleji zprudka opečeme. V kastrolu na řepkovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a nakrájený a očištěný celer. Chvíli restujeme, potom přidáme maso, zalijeme vývarem, vínem, osolíme, přidáme pepř a sušený česnek. Přikryté dusíme asi 70 - 90 minut, dle měkkkosti masa. Asi 15 min před dokončením dušení rozmícháme v malém množství škrobovou moučku a přidáme k masu. Při dušení by se měla tekutina z poloviny zredukovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,354x
Komentáře receptu Srnčí kýta na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!