Vepřová kýta na fenyklu a citronu

Suroviny

600 g vepřové kýty s kůží
200 g malých brambor
20 g fenyklových semínek
1 snítka tymiánu
20 ml olivového oleje
2 citrony
50 g másla
100 ml drůbežího vývaru
1 fenykl

recept nemá fotografii

Postup

Tymián a fenyklová semínka společně rozdrtíme. Přidáme sůl. Kůži kýty nařízneme na čtverečky a opepříme. Směs vetřeme do kůže, zakápneme olejem a znovu promažeme rukou. Stejný postup opakujeme i na druhé straně, ale bez nařezávání. Potom do řezů přidáme trošku másla. Fenykl nakrájíme na klínky, které rozložíme v pekáči kolem masa. Přidáme také nakrájený citron. Maso dokola zasypeme také nakrájenými bramborami. Osolíme je a podlijeme vývarem.

Pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,510x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta na fenyklu a citronu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist