Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou

Suroviny

100 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
350 g kvalitní hořké čokolády
180 g másla
5 žloutků
5 bílků
30 g hladké mouky
30 g solamylu
1/2 prášku do pečiva
500 g jahod
50 g cukru
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vyšleháme žloutky s oběma cukry a zvlášť ušleháme z bílků sníh. Ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu společně s máslem. Opatrně vmícháme sníh do žloutků, přidáme smě másla a čokolády, mouku, solamyl a špetku soli. Připravenou směs vlijeme do formy vymazané máslem a pečeme při teplotě 165 °C asi 40 minut.

Jahody s cukrem svaříme v malém množství vody a ponorným mixérem rozmixujeme. Omáčku případně dohustíme špetkou pudinkového prášku rozpuštěného ve vodě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,545x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist