Francouzský koláč

Suroviny

TĚSTO:
1 1/4 hrnku hladké mouky
sůl
70 g másla
2 - 3 lžíce vody

NÁPLŇ:
300 ml mléka
3 vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mouky
1 vanilkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme mouku se špetkou soli, přidáme na kousky nakrájené máslo a začneme míchat. Vytvoří se suchá směs připomínající vločky. Poté začneme po lžících přidávat vodu. Až budeme mít těsto, zabalíme ho do folie a dáme na 30 minut vychladit.

Mléko ohřejeme. Vyšleháme vejce s cukrem, vmícháme vanilkový cukr a nakonec mléko. Těsto vyválíme a vmáčkneme do koláčové formy, zalijeme náplní a pečeme na 180 °C asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopečeme zhruba 30 - 45 minut, dokud náplň neztuhne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,875x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist