Bavorské vdolky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
63 g cukru
200 g vlažného mléka
1 citron
58 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
18 g droždí
1 vejce

ukázka receptu Bavorské vdolky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bavorské vdolky
Posunout vpravo

Postup

Připravíme si kvásek - droždí rozdobíme a přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trošku prosáté polohrubé mouky. Zamícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovoíu kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zbylo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto vyválíme na plát silný asi 1,5 cm a vypichujeme vdolky. Vykrojené vdolky poskládáme na pomoučenou pracovní desku a necháme je dál nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme jamky.

Připravené vdolky dáváme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, dokud nejsou zlatavé.

Usmažené vdolky zdobíme dle své chuti - marmeládou, strouhaným tvarohem, povidly a šlehačkou atd..

POZN.: Těsto je možné nechat zpracovat i v domácí pekárně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,547x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bavorské vdolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist