Bavorské vdolky
Suroviny
500 g polohrubé mouky
63 g cukru
200 g vlažného mléka
1 citron
58 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
18 g droždí
1 vejce




Postup
Připravíme si kvásek - droždí rozdobíme a přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trošku prosáté polohrubé mouky. Zamícháme a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovoíu kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zbylo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.
Těsto vyválíme na plát silný asi 1,5 cm a vypichujeme vdolky. Vykrojené vdolky poskládáme na pomoučenou pracovní desku a necháme je dál nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme jamky.
Připravené vdolky dáváme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, dokud nejsou zlatavé.
Usmažené vdolky zdobíme dle své chuti - marmeládou, strouhaným tvarohem, povidly a šlehačkou atd..
POZN.: Těsto je možné nechat zpracovat i v domácí pekárně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,929x

Komentáře receptu Bavorské vdolky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!