Lučina

Suroviny

500 g hustý bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
180 g zakysaná smetana
sůl
Další potřeby:
sklenice nebo jiná nádoba s víkem
čistá utěrka

ukázka receptu Lučina
Posunovut vlevo
ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina
Posunout vpravo

Postup

Lučinu lze připravit jen z jogurtu, ale lahodnější je s přidáním zakysané smetany. Obojí dobře promícháme a podle chuti osolíme. (Pokud ji nebudeme solit, můžeme ji pak použít na sladko). Utěrku vložíme do nádoby a do ní vlijeme jogurtovou směs. Bude z ní odkapávat syrovátka. Přiklopíme víkem a konce utěrky dáme nahoru na víko, bude nasáklá syrovátkou, která by odkapávala mimo nádobu. Vložíme do lednice a po několika hodinách zkontrolujeme, zda spodní část není namočená v syrovátce. Pokud ano, povytáhneme utěrku s lučinou nahoru. Druhý den je hotová, vznikne cca 300 g lučiny.
Syrovátku je možno použít na pečení chleba.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,479x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lučina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist