Vepřový bůček s pikantní omáčkou

Suroviny

600 g vepřového bůčku
1 cibule
3 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 sterilovaná okurka
50 g kaparů
50 g nakládaných červených fazolí
2 lžíce oleje
kmín
sůl
pepř
paprika na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 250 °C. Bůček očistíme a kůži nařežeme do tvaru mřížky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Dáme do pekáče kůží dolů. Přiklopíme alobalem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Za občasného přelévání pečeme přibližně půl hodiny. Potom maso vyndáme, otočíme a pořád přikryté pečeme další půl hodiny.

Mezitím připravíme omáčku: na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek. Potom zarestujeme rajský protlak a přilijeme 200 ml vody. Přidáme nastrouhanou okurku , kapary a fazole. Celé 5 minut povaříme a osolíme, opepříme. Maso poté odklopíme a ještě asi 15 minut dopečeme, aby mělo hezkou barvu.

Kůže by měla tvořit zlatohnědou křupavou kůrku. Podáváme pokrájené na plátky, zdobené paprikou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,732x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový bůček s pikantní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist