Zabijačkový talíř
Suroviny
moravské jitrnice
kroupová jelítka
jelitový a jitrnicový prejt
Valašský špek
700 g hlávkového zelí
60 g cibule
30 g tuku
kmín
hladká mouka
cukr
ocet
sůl

Postup
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, krátce spaříme, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme kmín, zaprášíme moukou a ještě krátce osmahneme. Zamícháme do zelí a za občasného promíchání dusíme doměkka. Zelí dochutíme cukrem, octem a solí. Na závěr přimícháme kostičky opečeného Valašského špeku. Všechny uvedené zabijačkové speciality tepelně upravíme na pánvi a servírujeme s připraveným zelím.
Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,502x
Komentáře receptu Zabijačkový talíř
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!