Koláč Hrk Hrk

Suroviny

Těsto:
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce

Krém:
250 ml trvanlivé smetany ke šlehání
1 ztužovač do šlehačky
1 vanilkový pudink bez vaření (nezaměnit za klasický)
2 mandarinkové malé kompoty (ev. jiný kompot)

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, cukr a prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olje a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme do hlubšího pekáče, předem vyloženého pečícím papírem (nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou). Těsto v pekáči rozetřeme a upečeme asi 25-30 minut při 150°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Pudinkový prášek, ztužovat šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Vytvoří se hustý mandarinkový krém.
Krém rozetřeme na vychladlý korpus a koláč necháme ještě aspoň půl hodiny zatuhnout v lednici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,543x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 2) 5.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč Hrk Hrk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist