Růžičková kapusta na vestfálský způsob

Suroviny

1 kg růžičkové kapusty
200 g uzené klobásy
2 lžíce másla
polohrubá mouka
125 ml mléka
1 vejce
50 g nastrouhaného ementálu
cukr
sůl
strouhaný muškátový oříšek
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Růžičky kapusty omyjeme a vaříme 15 minut pod pokličkou v 1 l osolené vody. Klobásy nakrájíme na kolečka. Po 15 minutách kapustu slijeme a 125 ml vody dáme stranou. Na pánvi připravíme jíšku z másla a mouky, postupně do ní přiléváme mléko a za stálého míchání povaříme 5 minut. Omáčku odstavíme a přimícháme cukr, muškátový oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a nakrájené klobásy naskládáme do ohnivzdorné misky, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a petrželkou a s kousky másla zapékáme v troubě asi 15 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,847x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist