Čokoládové řezy s broskvemi
Suroviny
Těsto:
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 broskve
3 vejce
250 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
tuk a hrubá mouka na vymazání formy (nebo papír na pečení)
Náplň:
150 g moučkového cukru
250 g másla
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
Dohotovení:
100 g čokolády na vaření
6 lžic smetany ke šlehání
1 broskev na ozdobení




Postup
Máslo nakrájíme na kousky, přidáme cukr, vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Pak vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků. Nakonec přidáme prosátou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přimícháme kakao. Pekáč 30x30 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení a pak do něj střídavě rozetřeme kakaové a světlé těsto. 3 broskve nakrájíme na kousky a rozložíme je na povrch těsta. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 40 minut (nebo dokud se těsto nelepí na špejli). Po upečení necháme korpus v pekáčku vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáme tvaroh, který musí mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Náplň rozetřeme na povrch vychladlého korpusu v pekáčku a dáme do ledničky ztuhnout.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme do ní smetanu. Mícháme, dokud se poleva nespojí. necháme mírně vychladnout a potom rozetřeme na ztuhlou náplň. Ozdobnou kartou vytvoříme vlnky. Necháme opět v ledničce ztuhnout, potom nakrájíme na řezy a ozdobíme plátky broskve.
Nejlépe koláč chutná, pokud ho necháme den v ledničce odležet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,592x

Komentáře receptu Čokoládové řezy s broskvemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!