Pardubický plněný špíz

Suroviny

500 g vepřové kýty
120 g mletého vepřového masa
1 vejce
50 ml smetany
sůl, pepř
muškátový květ
1 lžíce oleje
120 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 lžička kečupu
kapary
tuk nebo olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Do jemně mletého vepřového masa přidáme kapary, vejce, smetanu a dobře promícháme. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme je, okořeníme směsí soli, muškátového květu a pepře. Plátky potřeme náplní a stočíme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na jehlu, potřeme tukem nebo olejem a necháme krátce odležet. Pak špíz opečeme na tuku a do výpeku pak přidáme kečup. Při podávání špízy přeléváme šťávou.
Příloha: bramborové krokety, opečené brambory, hranolky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,708x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pardubický plněný špíz


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist