Pardubický plněný špíz

Suroviny

500 g vepřové kýty
120 g mletého vepřového masa
1 vejce
50 ml smetany
sůl, pepř
muškátový květ
1 lžíce oleje
120 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 lžička kečupu
kapary
tuk nebo olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Do jemně mletého vepřového masa přidáme kapary, vejce, smetanu a dobře promícháme. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme je, okořeníme směsí soli, muškátového květu a pepře. Plátky potřeme náplní a stočíme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na jehlu, potřeme tukem nebo olejem a necháme krátce odležet. Pak špíz opečeme na tuku a do výpeku pak přidáme kečup. Při podávání špízy přeléváme šťávou.
Příloha: bramborové krokety, opečené brambory, hranolky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 816x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pardubický plněný špíz


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist