Pardubický plněný špíz
Suroviny
500 g vepřové kýty
120 g mletého vepřového masa
1 vejce
50 ml smetany
sůl, pepř
muškátový květ
1 lžíce oleje
120 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 lžička kečupu
kapary
tuk nebo olej na smažení
Postup
Do jemně mletého vepřového masa přidáme kapary, vejce, smetanu a dobře promícháme. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme je, okořeníme směsí soli, muškátového květu a pepře. Plátky potřeme náplní a stočíme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na jehlu, potřeme tukem nebo olejem a necháme krátce odležet. Pak špíz opečeme na tuku a do výpeku pak přidáme kečup. Při podávání špízy přeléváme šťávou.
Příloha: bramborové krokety, opečené brambory, hranolky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,896x
Komentáře receptu Pardubický plněný špíz
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!