Pardubický plněný špíz
Suroviny
500 g vepřové kýty
120 g mletého vepřového masa
1 vejce
50 ml smetany
sůl, pepř
muškátový květ
1 lžíce oleje
120 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 lžička kečupu
kapary
tuk nebo olej na smažení

Postup
Do jemně mletého vepřového masa přidáme kapary, vejce, smetanu a dobře promícháme. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme je, okořeníme směsí soli, muškátového květu a pepře. Plátky potřeme náplní a stočíme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na jehlu, potřeme tukem nebo olejem a necháme krátce odležet. Pak špíz opečeme na tuku a do výpeku pak přidáme kečup. Při podávání špízy přeléváme šťávou.
Příloha: bramborové krokety, opečené brambory, hranolky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,933x
Komentáře receptu Pardubický plněný špíz
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!