Tartaletky s bílkovým sněhem
Suroviny
Těsto:
220 g hladké mouky
150 g Hery
2 žloutky
80 g moučkového cukru
Náplň:
250 g měkkého tvarohu v kostce
100 g měruňkového džemu
4 broskve
50 ml ovocného nebo vaječného likéru
Sníh:
2 bílky
50 g kripicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
50 g moučkového cukru
Postup
Heru nakrájíme na malé kousky, smícháme s cukrem, prosátou moukou a žloutky na hladké nelepivé těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce půl hodiny odležet. Pak jím vyplníme formičky (košíčky) na tartaletky o průměru 8 cm a předpečeme je ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut.
Broskve spaříme v horké vodě, oloupeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku (nebo použijeme kompotované). Tvaroh smícháme s džemem a likérem. Náplň rozetřeme do předpečených tartaletek a do středu položíme po půlce broskve.
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak zašleháme citronovou šťávu a moučkový cukr. Hotovým sněhem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a po obvodu tartaletek nastříkáme malé pusinky. Tartaletky vložíme do trouby a zapečeme při 180°C asi 30 minut dorůžova. Po upečení necháme vychladnout ve formičkách a teprve potom opatrně vyklopíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,033x
Komentáře receptu Tartaletky s bílkovým sněhem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!