Pletený koláč s Nutellou

Suroviny

450 g polohrubé moiuky + cca 50 g na podsypání
180 ml (3/4 hrnku) vlažného mléka
2 žloutky (bílky na potření)
8 g (1 a 1/2 lžičky) sušeného droždí nebo 3/4 kostky čerstvého
30 g (2 lžíce) rozpuštěného másla
70 g (1/3 hrnku) cukru
špetka soli
200 g (asi 1 hrnek) čokoládového krému (Nutella, arašídový, ...)

ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou
Posunovut vlevo
ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou ukázka receptu Pletený koláč s Nutellou
Posunout vpravo

Postup

Do mléka přidáme droždí, promícháme a necháme asi 15 minut vzejít kvásek. Mouku prosijeme a přidáme všechny sypké suroviny, mouku, cukr a sůl, Oddělíme bílky, žloutky společně s máslem a mlékem s droždím přidáme do mísy se suchými ingrediencemi. Vše promícháme dřevěnou vařečkou a pak hněteme rukama cca 7 minut. Pokud je těsto hladké a lehce lepkavé, dáme do mísy a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme ho na teplém místě kynout cca 40 minut, ne víc, mělo by zdvojnásobit objem. Pak rozehřejeme troubu na 180°C. Krém (např. Nutellu) vložíme do vodní lázně, bude vláčnější a lépe se bude natírat. Těsto položíme na pomoučněný vál. Pokud máme vál a váleček silikonový, nemusíme podsypávat, těsto se nebude lepit. Asi minutku zpracováváme a pak těsto rozdělíme na 4 stejné díly. První díl rozválíme na 2-3 mm silný kruh. Položíme ho na pečící papír a s pomocí např. dna od formy na dort nebo talíře si vyznačíme obrys kruhu do těsta. Kruh potřeme krémem. Vyválíme další kruh a položíme ho na krém a také po potřeme, stejně to uděláme s třetím a čtvrtým dílem, poslední těsto však již nepotíráme. Dno formy opět položíme na těsto a odkrojíme přebytečné okraje. Do středu kruhu postavíme skleničku a rozřežeme ho ke skleničce nejprve na čtvrtiny, pak kažkou čtvrtinu na čtvrtinky, takže kruh bude rozřezán na 16 dílků. Střed musí zůstat nerozřezaný. Do každé ruky vezmeme jeden cíp a 2x je zatočíme tak, aby byly zatočené vzájemně protichůdně. Tak to opakujeme se všemi, dokud nezískáme 8cípou hvězdu, jejíž každý cíp se skládá s dvojice opačně zamotaných cípů. Kraje můžeme založit, aby byly zakulacené nebo zespod zmáčknout k sobě, aby vznikla špička. Hvězdu potřeme bílkem a pečeme cca 15-20 minut na 180°C. Pokud máme možnost, prvních 10 minut pečeme pouze odspodu, pak zapneme i vrchní pečení.
Těsto můžeme připravit také v domácí pekárně,

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,394x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pletený koláč s Nutellou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist