Krupicový trhanec
Suroviny
500 ml mléka
4 vejce
30 g cukru
150 g krupice
máslo na pekáč
sůl
cukr na posypání
šťáva z kompotu na polití
Postup
V polovině mléka rozšleháme žloutky se špetkou soli, cukrem a krupicí. Necháme asi hodinu stát, aby krupice nabobtnala. Potom přilijeme zbylé mléko, zamíchánme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný pekáč a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečené těsto potom vidličkou natrháme na kousky, obrátíme a dopečeme dozlatova. Dle potřeby a chuti můžeme přidat kousek másla.
Trhanec podáváme teplý s cukrem a politý šťávou z kompotu.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,909x
Komentáře receptu Krupicový trhanec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

