Vepřové řízky po toskánsku

Suroviny

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule (najemno nasekané)
6 plátků slaniny (nakrájených na kostičky)
4 stroužky česneku (nasekané)
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2 x 400 g konzerva rajčat (loupaných a krájených)
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl
čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané)

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Plátky masa poprášíme moukou a přebytky oklepneme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a plátky pečeme 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládáme je do pekáčku.

Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme na něm fenykl, cibuli, slaninu. Opékáme cca 3 minuty. Na poslední minutu přihodíme česnek. Potom přilijeme víno a ocet. Necháme asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukovat na polovinu.

Přidáme rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Omáčkou přelijeme řízky v pekáčku a pečeme 45 minut, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme chvíli prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme s polentou nebo bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,418x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky po toskánsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist