Vepřové řízky po toskánsku

Suroviny

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule (najemno nasekané)
6 plátků slaniny (nakrájených na kostičky)
4 stroužky česneku (nasekané)
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2 x 400 g konzerva rajčat (loupaných a krájených)
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl
čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané)

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Plátky masa poprášíme moukou a přebytky oklepneme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a plátky pečeme 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládáme je do pekáčku.

Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme na něm fenykl, cibuli, slaninu. Opékáme cca 3 minuty. Na poslední minutu přihodíme česnek. Potom přilijeme víno a ocet. Necháme asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukovat na polovinu.

Přidáme rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Omáčkou přelijeme řízky v pekáčku a pečeme 45 minut, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme chvíli prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme s polentou nebo bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,583x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky po toskánsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist