Vepřové řízky po toskánsku
Suroviny
6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule (najemno nasekané)
6 plátků slaniny (nakrájených na kostičky)
4 stroužky česneku (nasekané)
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2 x 400 g konzerva rajčat (loupaných a krájených)
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl
čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané)
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Plátky masa poprášíme moukou a přebytky oklepneme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a plátky pečeme 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládáme je do pekáčku.
Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme na něm fenykl, cibuli, slaninu. Opékáme cca 3 minuty. Na poslední minutu přihodíme česnek. Potom přilijeme víno a ocet. Necháme asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukovat na polovinu.
Přidáme rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Omáčkou přelijeme řízky v pekáčku a pečeme 45 minut, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme chvíli prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme s polentou nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,583x
Komentáře receptu Vepřové řízky po toskánsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!