Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Suroviny

250 g hladké mouky
125 g změklého másla
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli

NÁPLŇ:
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva za 2 citronů
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu + snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, másla, cukru, žloutků a 50 ml vody a špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice.

Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si náplň - vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu z citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli dobře prošleháme. Nakonec vmícháme rozmarýn.

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme ho a pokryjeme jím dno formy - část vytáhneme na stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut. Potom vyndáme z trouby, potřeme citronovou náplní a dáme péct na dalších 30 minut. Upečený koláč necháme 30 minut chladnout. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,451x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský citronový koláč s rozmarýnem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist