Francouzský citronový koláč s rozmarýnem
Suroviny
250 g hladké mouky
125 g změklého másla
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
NÁPLŇ:
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva za 2 citronů
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu + snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení
špetka soli

Postup
Z mouky, másla, cukru, žloutků a 50 ml vody a špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice.
Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si náplň - vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu z citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli dobře prošleháme. Nakonec vmícháme rozmarýn.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme ho a pokryjeme jím dno formy - část vytáhneme na stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut. Potom vyndáme z trouby, potřeme citronovou náplní a dáme péct na dalších 30 minut. Upečený koláč necháme 30 minut chladnout. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,731x
Komentáře receptu Francouzský citronový koláč s rozmarýnem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!