Kapří hranolky I.

Suroviny

600 g kapřích filetů
čerstvě vymačkaná citronová šťáva
100 g hladké mouky
60 g solamylu
1/2 lžičky pálivé papriky
slunečnicový olej na smažení
limetka nebo citron k podávání

MARINÁDA:
4 stroužky česneku (rozmačkané nožem)
40 g sojové omáčky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
sůl
špetka chilli


LIMETKOVO-KOPROVÝ DIP:
140 g majonézy
2 stroužky česneku (rozmělněné nožem)
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
šťáva z 1/2 limetky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve uděláme dip: všechny suroviny smícháme v misce. Osolíme, a opepříme a dáme zakryté do lednice.

Kapří filety pokapeme citronovou šťávou z obou stran a necháme 10 minut odležet. Potom rybu nakrájíme na 1 cm široké proužky.

Všechny přísady na marinádu našleháme v misce, přidáme cca 100 ml vody a v marinádě obalíme kapří hranolky a necháme 3 - 4 hodiny marinovat.

Mouku smícháme se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalíme okapané kapří hranolky. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dočervena. Potom přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Kapří hranolky servírujeme v kornoutech z papíru, přidáme dip a podáváme nejlépe s limetou nebo citronem na pokapání.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,510x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapří hranolky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist