Kapří hranolky I.

Suroviny

600 g kapřích filetů
čerstvě vymačkaná citronová šťáva
100 g hladké mouky
60 g solamylu
1/2 lžičky pálivé papriky
slunečnicový olej na smažení
limetka nebo citron k podávání

MARINÁDA:
4 stroužky česneku (rozmačkané nožem)
40 g sojové omáčky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
sůl
špetka chilli


LIMETKOVO-KOPROVÝ DIP:
140 g majonézy
2 stroužky česneku (rozmělněné nožem)
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
šťáva z 1/2 limetky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve uděláme dip: všechny suroviny smícháme v misce. Osolíme, a opepříme a dáme zakryté do lednice.

Kapří filety pokapeme citronovou šťávou z obou stran a necháme 10 minut odležet. Potom rybu nakrájíme na 1 cm široké proužky.

Všechny přísady na marinádu našleháme v misce, přidáme cca 100 ml vody a v marinádě obalíme kapří hranolky a necháme 3 - 4 hodiny marinovat.

Mouku smícháme se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalíme okapané kapří hranolky. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dočervena. Potom přendáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Kapří hranolky servírujeme v kornoutech z papíru, přidáme dip a podáváme nejlépe s limetou nebo citronem na pokapání.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,385x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapří hranolky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist