Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem

Suroviny

250 g špaldové mouky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
125 g másla nakrájeného na kousky
1 žloutek + 1 vejce

NÁPLŇ:
1 malá palice česneku
200 g kozího sýra + na ozdobu
hrst čerstvých bylinek (oregáno, bazalka, tymián)
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce másla
2 malé cibule nakrájené na tenká kolečka
1 lžička cukru
4 hrsti kukuřice
2 lžíce nasekané bazalky
300 g rajčat nakrájených na kolečka
olivový olej
4 snítky tymiánu
hustý balzamikový ocet k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Do misky dáme mouku, sůl a pepř. Promícháme a přidáme máslo. Propracujeme ho s moukou na drobenku. Potom přidáme žloutek a 2 - 3 lžíce studené vody a uhněteme hladké těsto. Pokud by špatně drželo pohromadě, přilijeme trošku vody. Zabalime ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na půl hodiny. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.

Odřízneme vršek česneku, aby vykoukly jednotlivé vršky stroužků. Palici položíme na alobal, pokapeme olivovým olejem, tak aby zatekl mezi stroužky česneku. Zabalíme ho a dáme na 45 minut do vyhřáté trouby zezlátnout a změknout. Necháme chvíli vychladnout, pak stroužky vymačkáme ze slupek, rozmačkáme je vidličkou a smícháme s kozím sýrem, bylinkami, solí a pepřem.

Zatímco budeme péct česnek, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme cibuli, špetku soli a pepře a na středním plameni opékáme dozlatova. Zhruba po 5 minutách přidáme lžičku cukru, stáhneme plamen a necháme cibuli zkaramelizovat - trvá to cca 20 minut. Cibule se nesmí připálit, mícháme na opravdu mírném ohni, případně jí podlijeme troškou vody. Pak vsypeme kukuřici a mícháme dalších 5 minut, aby chytila barvu. Stáhneme z ohně a přimícháme bazalku.

Vychlazené těsto vyválíme na 3 mm silný kulatý plát a přesuneme ho na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ho připraveným kozím sýrem s česnekem, od okraje necháme asi 1,5 cm místa. Navrch naneseme zhruba polovinu cibulovo-kukuřičné směsi, pak rozložíme rajčata, pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rajčata dáme zbytek cibule s kukuřicí a snítky tymiánu. Okraje těsta přehneme přes rajčata a potřeme je prošlehaným vajíčkem. Necháme 15 minut v lednici vychladit.

Troubu stáhneme na 180 °C a dáme do ní koláč. Pečeme 45 - 55 minut, těsto by mělo zezlátnout a rajčata změknout. Vyndáme z trouby, necháme 5 minut vychladnout a podáváme.

Koláč podáváme s čerstvým kozím sýrem a pokapaný balzamikovým octem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,146x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist