Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Suroviny

1 kg vepřové kýty bez kosti v celku
2 lžičky olivového oleje + na pokapání
sůl
čerstvě mletý pepř
1/4 lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky (rozkrojené napůl)

recept nemá fotografii

Postup

Předehřejeme troubu na 250 °C. Vepřovokou kýtu osušíme papírovou utěrkou, svážeme potravinářským provázkem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme skořicí.

V malé misce slijeme dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpálíme nižší hrnec s tlustým dnem, pokapeme olivovým olejem a opečeme kýtu z každé strany dohněda. Pak snížíme plamen, podlijeme připravenou směsí a dáme péct do trouby na 20 minut. Poté přidáme hrušky a pečeme dalších 20 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,324x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta se skořicí a hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist