Hrušková zavařenina s vanilkou

Suroviny

8 hrnků omytých, osušených nasekaných hrušek s tenkou slupkou (ostatní je třeba oloupat, zbavených jádřinců)
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu

recept nemá fotografii

Postup

Nakrájené hrušky nasypeme do hrnce, přidáme dřeň z lusků a přisypeme cukr. Zahříváme, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkáme, připádně rozmixujeme. Teprve poté přidáme pektin a přivedeme k varu. Necháme pár minut probublávat, aby měla zavařenina hutnou konzistenci. Horkou jí plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,219x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrušková zavařenina s vanilkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist