Ragů z hovězího srdce I.
Suroviny
750 g hovězího srdce
1 velká cibule (nebo 200 g pórku)
2 lžíce másla
2 lžíce rajského protlaku
sůl
mletý bílý pepř
mletá pálivá paprika
250 ml masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
125 ml kyselé smetany
2 žloutky
2 lžíce nakrájené pažitky
2 lžíce oleje
Postup
Srdce řádně vypereme, zbavíme všech zbytků krve, šlach a tuku. Takto očištěné a osušené maso nakrájíme na 4 cm velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na tenká kolečka a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme srdce a při střední teplotě opékáme asi 5 minut. Rajský protlak smícháme s masovým vývarem a kořením a polovinou podlijeme maso. Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, občas zamícháme a podléváme zbylým masovým vývarem. Nakonec ragú odstavíme ze sporáku, zahustíme smetanou, rozšlehanými žloutky a hladkou moukou.
Na talíři posypeme pažitkou. Podáváme s barevnými těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,428x
Komentáře receptu Ragů z hovězího srdce I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!