Pašticada

Suroviny

750 g - 1 kg zadního hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (nasekaná najemno)
1/2 celeru (na kousky)
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka na zahuštění
sůl
pepř
muškátový oříšek
bramborové noky k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, očistíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijeme vinným octem a dáme do druhého dne odležet do chladu.

Pak maso ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a zlehka poprášíme muškátovým oříškem. Olej rozpálíme v hrnci a pak na něm ze všech stran maso opečeme, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidáme cibuli a celer, zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali cukr a přivedeme k varu. Potom maso zalijeme vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni dusíme doměkka cca 3 - 4 hodiny. Je-li omáčka málo hustá, zahustíme jí strouhankou osmahnutou na troše másla.

Podáváme nakrájené na plátky s bramborovými noky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,727x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pašticada


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist