Ajvar
Suroviny
1 velký lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku (rozmělněné stroužky)
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Lilky i papriky dáme péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendáme do mísy, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme stopek a semen a propasírujeme lisem na brambory. Lilek rozkrojíme a vydlabeme z něj dužinu.
Obojí přendáme do hrnce, přidáme česnek a citronovou šťávu, olej a sůl. Vaříme 3 hodiny do husté pasty (ajvaru) - často mícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,650x

Komentáře receptu Ajvar
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!