Ajvar

Suroviny

1 velký lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku (rozmělněné stroužky)
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Lilky i papriky dáme péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendáme do mísy, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme stopek a semen a propasírujeme lisem na brambory. Lilek rozkrojíme a vydlabeme z něj dužinu.

Obojí přendáme do hrnce, přidáme česnek a citronovou šťávu, olej a sůl. Vaříme 3 hodiny do husté pasty (ajvaru) - často mícháme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,580x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ajvar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist