Ajvar

Suroviny

1 velký lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku (rozmělněné stroužky)
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Lilky i papriky dáme péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendáme do mísy, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme stopek a semen a propasírujeme lisem na brambory. Lilek rozkrojíme a vydlabeme z něj dužinu.

Obojí přendáme do hrnce, přidáme česnek a citronovou šťávu, olej a sůl. Vaříme 3 hodiny do husté pasty (ajvaru) - často mícháme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 747x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ajvar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist