Nicejský salát

Suroviny

300 g brambor (ideálně nových)
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g přepůlených cherry rajčat
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 malé salátky
1 - 2 konzervy tuňáka v oleji

DRESINK:
50 g vypeckovaných černých oliv
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme dresink: Olivy, ančovičky a česnek rozmixujeme nebo rozmačkáme v hmoždíři. Pak přidáme citronovou šťávu, olej a ocet a promícháme.

Brambory asi 15 minut vaříme. Fazolky povaříme 4 - 5 minut ve vroucí vodě, pak je scedíme a dáme na kostky ledu, aby si uchovaly barvu. Brambory přepůlíme a opečeme na dvou lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidáme rajčata a minutu opékáme. Vše osolíme a opepříme, přimícháme lžíci balzamikového octa a posypeme bazalkou.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělíme brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijeme dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,401x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nicejský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist