Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem
Suroviny
2 pstruzi po cca 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté petrželky (otrhané a nasekané lístky)
2 citrony (1 rozpůlený, z druhého nastrouhaná kůra a citron nakrájený na plátky)
30 g másla na plátky
Postup
Rozpálíme gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízneme, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřeme olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny dáme petržel a citronové plátky. Ryby položíme na grilovací mřížku, posypeme strouhanou citronovou kůrou a poklademe plátky másla. Na mřížku přidáme i rozpůlený citron. Mřížku upevníme asi 15 cm od grilu a opékáme zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapeme šťávou z pečeného citronu a podáváme s jednoduchým salátem a bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,984x
Komentáře receptu Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!