Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem

Suroviny

2 pstruzi po cca 300 g
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 větší svazek hladkolisté petrželky (otrhané a nasekané lístky)
2 citrony (1 rozpůlený, z druhého nastrouhaná kůra a citron nakrájený na plátky)
30 g másla na plátky

recept nemá fotografii

Postup

Rozpálíme gril na nejvyšší teplotu. Kůži na obou bocích ryb asi desetkrát příčně nařízneme, řezy by měly být zhruba půl centimetru hluboké. Vetřeme olivový olej, sůl a pepř. Do břišní dutiny dáme petržel a citronové plátky. Ryby položíme na grilovací mřížku, posypeme strouhanou citronovou kůrou a poklademe plátky másla. Na mřížku přidáme i rozpůlený citron. Mřížku upevníme asi 15 cm od grilu a opékáme zhruba 6 minut na každé straně. Ryby pokapeme šťávou z pečeného citronu a podáváme s jednoduchým salátem a bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,984x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaný pstruh s petrželkou a citronem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist