Čajová vejce

Suroviny

15 vajec
1,5 l vody
3 lžíce černého čaje
3 lžíce sójové omáčky
3 badyány
1 lžička skořice
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
1 lžička zázvoru

recept nemá fotografii

Postup

Vajíčka uvaříme nahniličko, tj. 6 až 8 minut a ochladíme studenou vodou. Každé vejce lžící po obvodu skořápky naklepeme a trochu propícháme vidličkou. Skořápka by měla popraskat, ale nesmí se odlupovat, musí držet pohromadě.
Pak si připravíme nálev:
Do většího hrnce dáme vodu, přidáme černý čaj, sójovou omáčku a koření. Do nálevu vložíme vejce tak, aby byla celá ponořena. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme z ohně a vejce necháme v nálevu vychladnout a do druhého dne je necháme ještě marinovat.
Před podáváním vejce oloupeme. Pod skořápkou se objeví mramorovaný bílek.
Pokud vejce nespotřebujeme, můžeme je uchovat ponořené v nálevu v chladničce několik dní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,080x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 6) 9.00 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čajová vejce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist