Třešňoví šneci

Suroviny

TĚSTO:
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce (pokojové teploty)
700 g polohrubé mouky
1/2 lžíce soli

NÁPLŇ:
450 g třešňového džemu
120 ml smetany
1 lžička vanilkového extraktu
30 g másla (nemusí být)

recept nemá fotografii

Postup

Plech vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Necháme 10 minut vzejít. Přidáme vejce, mouku a sůl a zpracujeme těsto. Pokud je potřeba, přidáváme po troškách mouku. Těsto by mělo být pružné a hladké.

Vyválíme obdélník cca 65 x 45 cm a na něj rozetřeme třešňový džem, na jedné dlouhé straně necháme 3 cm volné. Těsto srolujeme a nakrájíme na 2 cm tlusté šneky. Položíme je na připravené plechy, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme dozlatova 12 - 20 minut.

Smícháme suroviny na polevu a vyšleháme dohladka. Jakmile šneky vyndáme z trouby, přelijeme je rovnoměrně polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,101x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třešňoví šneci


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist