Třešňoví šneci
Suroviny
TĚSTO:
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce (pokojové teploty)
700 g polohrubé mouky
1/2 lžíce soli
NÁPLŇ:
450 g třešňového džemu
120 ml smetany
1 lžička vanilkového extraktu
30 g másla (nemusí být)
Postup
Plech vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Necháme 10 minut vzejít. Přidáme vejce, mouku a sůl a zpracujeme těsto. Pokud je potřeba, přidáváme po troškách mouku. Těsto by mělo být pružné a hladké.
Vyválíme obdélník cca 65 x 45 cm a na něj rozetřeme třešňový džem, na jedné dlouhé straně necháme 3 cm volné. Těsto srolujeme a nakrájíme na 2 cm tlusté šneky. Položíme je na připravené plechy, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme dozlatova 12 - 20 minut.
Smícháme suroviny na polevu a vyšleháme dohladka. Jakmile šneky vyndáme z trouby, přelijeme je rovnoměrně polevou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,280x
Komentáře receptu Třešňoví šneci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!