Houbová omáčka I.

Suroviny

2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule (nakrájená najemno)
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule (nadrobno nakrájená)
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby zalijeme vařící vodou a dáme stranou. Čerstvé houby nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpustíme 30 g másla, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme petrželku a houby - vymačkané sešené nebo čerstvé. Přisypeme kmín a za stálého míchání dusíme, dokud houby nezměknou.

Připravíme si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku, vymícháme světlou jíšku a za stálého mícháí přidáváme 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidáme do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,110x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbová omáčka I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist