Karlovarský knedlík
Suroviny
320 g bílého pečiva (den starého)
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
50 ml másla (rozpuštěného, vlažného)
150 ml plnotučného mléka (vlažného)
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky

Postup
Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. V misce prošleháme žloutky a vmícháme máslo a mléko. Vaječnou směs osolíme a vlijeme do nakrájeného pečiva. Lehce promícháme a necháme chvíli odležet. Pak přidáme petrželku, jemně zapracujeme a posypeme moukou.
Z bílků vyšleháme sníh, který do směsi opatrně vmícháme a potom necháme odpočinout. Vytvarujeme dvě šišky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Knedlíky uhladíme, položíme na plech a podlijeme trochou vody. Pečeme 15 - 20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,691x
Komentáře receptu Karlovarský knedlík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!