Karlovarský knedlík

Suroviny

320 g bílého pečiva (den starého)
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
50 ml másla (rozpuštěného, vlažného)
150 ml plnotučného mléka (vlažného)
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. V misce prošleháme žloutky a vmícháme máslo a mléko. Vaječnou směs osolíme a vlijeme do nakrájeného pečiva. Lehce promícháme a necháme chvíli odležet. Pak přidáme petrželku, jemně zapracujeme a posypeme moukou.

Z bílků vyšleháme sníh, který do směsi opatrně vmícháme a potom necháme odpočinout. Vytvarujeme dvě šišky.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Knedlíky uhladíme, položíme na plech a podlijeme trochou vody. Pečeme 15 - 20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,368x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karlovarský knedlík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist