Dušené maso s kapustou
Suroviny
500 g krůtích nebo kuřecích prsíček
4 cibule
1 červená a 1 zelená paprika
2 lžíce oleje
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce kari
0,5 l drůbežího vývaru (instant)
150 g rýže
500 g kapusty
100 g meruňkového džemu
šťáva z půlky citrónu
2 plátky slaniny
Postup
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriku přeřežeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. V hrnci ohřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme z každé strany. Vmícháme cibuli, nakrájenou papriku a dusíme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením a krátce opékáme. Přilijeme 1/4 l vývaru, který jsme připravili podle návodu na obalu, přikryjeme pokličkou a dusíme na minimu asi 40 minut. Rýži doměkka uvaříme v mírně osolené vodě. Mezitím očistíme a opláchneme kapustu. Větší listy nakrájíme na menší kousky, malé ze středu necháme vcelku, kapustu dáme do hrnce. V jiném hrnci ohřejeme zbytek vývaru (1/4 litru). vmícháme do něj džem, citronovou šťávu, dochutíme solí a mletým pepřem. Vývarem zalijeme kapustu a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dokřupava osmažíme. Rýži slijeme a spolu se slaninou přimícháme k masu. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kapustu slijeme, necháme okapat, šťávu nevyléváme. Kapustu poklademe na mísu nebo přímo na talíře. Šťávu z kapusty vmícháme do masa s rýží a rozdělíme na kapustu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,645x
Komentáře receptu Dušené maso s kapustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!