Dušené maso s kapustou

Suroviny

500 g krůtích nebo kuřecích prsíček
4 cibule
1 červená a 1 zelená paprika
2 lžíce oleje
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce kari
0,5 l drůbežího vývaru (instant)
150 g rýže
500 g kapusty
100 g meruňkového džemu
šťáva z půlky citrónu
2 plátky slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Krůtí maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriku přeřežeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. V hrnci ohřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme z každé strany. Vmícháme cibuli, nakrájenou papriku a dusíme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením a krátce opékáme. Přilijeme 1/4 l vývaru, který jsme připravili podle návodu na obalu, přikryjeme pokličkou a dusíme na minimu asi 40 minut. Rýži doměkka uvaříme v mírně osolené vodě. Mezitím očistíme a opláchneme kapustu. Větší listy nakrájíme na menší kousky, malé ze středu necháme vcelku, kapustu dáme do hrnce. V jiném hrnci ohřejeme zbytek vývaru (1/4 litru). vmícháme do něj džem, citronovou šťávu, dochutíme solí a mletým pepřem. Vývarem zalijeme kapustu a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dokřupava osmažíme. Rýži slijeme a spolu se slaninou přimícháme k masu. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kapustu slijeme, necháme okapat, šťávu nevyléváme. Kapustu poklademe na mísu nebo přímo na talíře. Šťávu z kapusty vmícháme do masa s rýží a rozdělíme na kapustu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,645x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené maso s kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist