Hruškové koláčky se zázvorem a meduňkou
Suroviny
1 balení listového těsta
250 g měkkého tvarohu
2 cm čerstvého zázvoru
dle chuti meduňka
250 g Lučiny
hruškový kompot
1 lžíce citronové šťávy
Postup
Kompot slijeme a hrušky necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, smícháme s nastrouhaným zázvorem, citronovou šťávou a nasekanou meduňkou. Listové těsto necháme trošku povolit při pokojové teplotě a rozválíme ho. Nakrájíme na obdélníčky cca 7x15 cm a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Okraje trochu přihrnmeme, aby tvarohová směs nevytékala. Střed několikrát propíchneme vidličkou.
Prošleháme tvaroh s lučinou a přidáme větší polovinu hrušek bez nálevu. Směsí plníme koláčky a ozdobíme na povrchu zbývajícími hruškami. Pečeme 20 minut do zezlátnutí v troubě rozehřáté na 180 °C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,480x
Komentáře receptu Hruškové koláčky se zázvorem a meduňkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!