Hruškové koláčky se zázvorem a meduňkou

Suroviny

1 balení listového těsta
250 g měkkého tvarohu
2 cm čerstvého zázvoru
dle chuti meduňka
250 g Lučiny
hruškový kompot
1 lžíce citronové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Kompot slijeme a hrušky necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, smícháme s nastrouhaným zázvorem, citronovou šťávou a nasekanou meduňkou. Listové těsto necháme trošku povolit při pokojové teplotě a rozválíme ho. Nakrájíme na obdélníčky cca 7x15 cm a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Okraje trochu přihrnmeme, aby tvarohová směs nevytékala. Střed několikrát propíchneme vidličkou.

Prošleháme tvaroh s lučinou a přidáme větší polovinu hrušek bez nálevu. Směsí plníme koláčky a ozdobíme na povrchu zbývajícími hruškami. Pečeme 20 minut do zezlátnutí v troubě rozehřáté na 180 °C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,296x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškové koláčky se zázvorem a meduňkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist