Kotlík s vepřovým masem
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g vepřové kýty
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 cibule
1 jablko
1 červená paprika
250 ml bílého vína
2 lžíce sekané petrželky
sůl, pepř
tymián
![Kotlík s vepřovým masem ukázka receptu Kotlík s vepřovým masem](/Content/Images/Recipes/157_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Kotlík s vepřovým masem ukázka receptu Kotlík s vepřovým masem](/Content/Images/Recipes/157_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Maso nakrájíma na kostky o straně cca 3 cm. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem a necháme krátce odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi ji opečeme dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání 2 minuty opékáme. Pak přilijeme víno a při mírné teplotě dusíme doměkka. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, jen změknout). Nakonec podle chuti osolíme, dobře promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
Přílohy: dušená rýže
Poznámka: maso můžeme připravit v tlakovém hrnci
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 229x
![Počet hodnotících uživatelů: 3 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Kotlík s vepřovým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!