Hovězí biftek s ovocem

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 bifkety po 150 g ze svíčkové
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 banány
4 půlky kompotovaných broskví
4 kolečka nanasu
4 lžičky brusinek
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce hladké mouky
1/8 l smetany
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l masového vývaru
50 g prorostlé slaniny
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Svíčkovou odblaníme a nařežeme na plátky 3-4 cm silné. Naklepeme je hřbetem nože, po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme je odležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně rozkrojené banány, půlky broskví, naplněné brusinkami, ananas a mandle. Rozpékáme asi minutu, pak je přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s troškou smetany dohladka, přidáme zbývající smetanu, sójovou omáčku a masový vývar. Na druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na ní z každé strany prudce 1 minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Do vypečené šťávy přidáme smetanovou směs a dobře promícháme, necháme povařit.
Příloha: dlouhozrnná rýže dušená v kuřecím vývaru ochucená troškou kari koření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,791x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 2) 5.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí biftek s ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist