Špenátový nákyp I.
Suroviny
250 g širokých nudlí
500 g čerstvého špenátu
2 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
500 g mletého hovězího masa
3 lžíce rajského protlaku
250 g tvrdého plátkového sýra
sůl
mletý černý pepř
tuk na vymaštění mísy
Postup
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Na větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a mleté maso. Směs dle chuti osolíme a opepříme. Opékáme asi 5 minut, přidáme rajský protlak, očištěný špenát a dusíme doměkka.
Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme polovinu těstovin, navrstvíme polovinu masovo-špenátové směsi a obložíme několika plátky sýra. Postup opakujeme do vyčerpání surovin. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme dozlatava.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,661x
Komentáře receptu Špenátový nákyp I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!