Zapékaná ryba v karotce

Suroviny

2 kg mrkve
6 ks rybích filet
500 ml rybího vývaru
130 g másla
4 polévkové lžíce 31 % smetany
3 vajíčka natvdo uvařená
30 g ementálu
nasekaná petrželka
čerstvý kopr

recept nemá fotografii

Postup

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké úzké nudličky. V hrnci smícháme se solí a pepřem, podlijeme troškou vody a přidáme 80 g másla pokrájeného na malé kousky. Promícháme a vaříme, dokud se voda neodpaří. Uvařená vejce oloupeme a nasekáme na větší kousky. Smícháme s 50 g změklého másla a odložíme do lednice.

Rybí filety naskládáme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme kopr a vaříme 10 minut na mírném plameni. Rybu scedíme a necháme okapat.

Do zapékací mísy rozložíme mrkev, osolíme a opepříme, přidáme smetanu a promícháme. Na mrkev dáme svinuté filety, na každý dáme máslo vymíchané s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 - 12 minut při teplotě 200 °C. Můžeme zdobit petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,167x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapékaná ryba v karotce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist