Zapečený lilek I.

Suroviny

2 středně velké žíhané lilky (nakrájené na tenké plátky)
sůl
olivový olej
1 cibule (narkájená nadrobno)
2 větší stroužky česneku
1/4 lžičky sušeného chilli
špetka skořice
400 g plechovka krájených rajčat
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané nadrobno)

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Lilky nakrájené na plátky osolíme, necháme chvíli odpočinout, potom je osušíme. Litinovou pánev, kterou můžeme dát do trouby, tence potřeme olejem a postupně na ní osmahneme na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidáme olej. Lilky zatím vyndáme na talíř.

V pánvi osmahneme cibuli dosklovita, potom přidáme česnek, chilli, sůl, skořici a opékáme asi 1 minutu. Přilijeme rajčata a vše vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Sundáme z plotny a vmícháme polovinu petrželky. Z pánve přelijeme do misky asi 3/4 omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládáme rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně lilky rozetřeme část omáčky a pokračujeme ve vrstvení.

Pánev zakryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndáme z trouby a necháme 10 minut stát. Nakonec jídlo posypeme zbylou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,749x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist