Platýs na slanině

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 porce platýsa po 250 g
hladká mouka na obalení
125 g tučné slaniny
1/4 lžičky soli a pepře
1 citrón
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Platýsy omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Ryby položíme vedle sebe. Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme při střední teplotě dokřupava, pak slaninu vyjmeme. Do výpeku položíme platýsy bílou stranou dolů a při pečení s nimi občas v pánvi pohneme. (Pokud se ryby při pečení na pánvi přichytávají, odstavíme ji z plotny, necháme zchladnout a občas pánví pohybujeme). Po 4-5 minutách ryby obrátíme, osolíme a opepříme. Hotové platýsy dáme na předehřáté talíře, slaninu ve výpeku krátce zahřejeme a přelijeme přes ryby. Ozdobíme citrónem a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,408x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Platýs na slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist